Дешево купити не вдасться: чому в Україні зросли ціни на моркву

В Україні зростають ціни на моркву найвищої якості. Це пов’язано з тим, що гуртові компанії закладають овоч для зберігання, а роздрібні покупці формують запаси зиму.

Як повідомили аналітики EastFruit, підвищення торгівельної активності стимулює зростання цін на моркву в українських господарствах. Також вони наголошують на досить стабільному збуті в роздрібних торгових мережах.

Сьогодні фермери в основних регіонах виробництва відвантажують якісну моркву по 18-25 грн/кг. Це в середньому на 12% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня.

Як зазначається, ціни зростають лише на моркву високої якості, яку закуповують для закладання у сховища. Ціни в такому сегменті продукції в середньому в 3,3 раза вищі, ніж за аналогічний період минулого року, попри те, що деякі виробники планують і надалі підвищувати вартість своєї продукції за умови збереження сьогоднішніх темпів збуту.

Скільки коштує морква у супермаркетах

За даними Мінфіну, середня вартість моркви в найбільших мережевих супермаркетах країни становить 26,53 грн/кг – на третину більше, ніж у вересні. Власний аналіз OBOZ.UA показав, що вартість цього товару в супермаркетах варіюється від 13,3 до 15,95 грн/кг. Наразі ціни на моркву в українських супермаркетах такі:

  • АТБ – 24,89 грн/кг;
  • “Сільпо” – 27,60 грн/кг;
  • Novus – 22,89 грн/кг;
  • Auchan – 30,50 грн / кг;
  • Metro – 22,78 грн/кг;
  • “Мегамаркет” – 26,30 грн/кг.

Також OBOZ.UA повідомляв про зростання цін на тепличний огірок в Україні. Вартість овочів зросла до 80-100 грн/кг, що на 29% більше, ніж за цей період минулого року. Очікується, що зростання цін припиниться з початком масового постачання імпортних огірків із Туреччини.

Джерело: OBOZ.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *